maandag 31 mei 2010

Combineren met Blogger

Naarmate deze cursus vordert, heb ik op steeds meer plekken informatie staan. Om het overzicht niet te verliezen, probeer ik de meeste dingen op de één of andere manier in mijn weblog te integreren. Dat kan met Delicious ook, ontdekte ik. 'n Klein tutorial voor wie hetzelfde voor elkaar wil krijgen...

Je begint met inloggen bij Delicious. Vervolgens kun je op de pagina Linkrolls van Delicious aangeven hoe je wilt dat je Delicious-bookmarks er op jouw weblog uit gaan zien: hoeveel links je wilt laten zien, in welke volgorde, en met of zonder jouw notities of tags erbij. Als je tevreden bent over het resultaat van je keuzes ga je de code die in het vak bovenaan het scherm staat, naar je weblog kopiëren.

In 'n ander tabblad van je browser log je in bij Blogger. Op de pagina 'Indeling' van je weblog klik je op 'Een gadget toevoegen'. Uit het lijstje gadgets dat verschijnt, kies je 'HTML/JavaScript'. Het veld 'inhoud' vul je met de Delicious-code van daarnet. Het titelveld kun je leeg laten als je bij het opmaken van je linklijstje op Delicious al een titel hebt opgegeven. Klik op 'opslaan', sleep eventueel de gadget nog naar de plaats waar-ie op je blogpagina moet verschijnen, klik weer op 'opslaan'... en klaar ben je.

Ook andere Web2.0 applicaties hebben pagina's die gericht zijn op webloggers die via hun weblog willen laten weten dat ze een applicatie gebruiken. En ook die knoppen voeg je toe op de manier die ik hierboven beschreven heb. Je hoeft niet voor elke knop een nieuwe gadget aan je weblog toe te voegen, je kunt in één en dezelfde HTML/JavaScript-gadget meerdere codes en dus meerdere knoppen kwijt. Als je weer van 'n knop af wilt, verwijder je eenvoudigweg de bij die knop horende code uit de gadget.

Voor een 'Follow me on Twitter'-knop begin je op de knoppenpagina van Twitter, voor een verwijzing naar je LinkedIn-profiel op de knoppenpagina van LinkedIn. En voor je het weet, is je weblog net 'n echte kerstboom ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten