woensdag 21 september 2011

Spelen met LinkedIn: vizualize.me

Mijn vizualize.meTijdens een brainstorm met collega's over infographics en visualisaties kwam een kleurrijk curriculum vitae van een Amerikaanse collega voorbij, gemaakt met vizualize.me. Dat herinnerde mij aan de uitnodiging voor de private beta in mijn mailbox. Vorige maand ontvangen, maar vizualize.me verloor de strijd om mijn aandacht van vakantie, werk en andere dingen. Tot vanavond.

Het principe blijkt uiterst eenvoudig: je geeft vizualize.me toestemming om gegevens op te halen uit je LinkedIn-profiel. Vervolgens kun je binnen vizualize.me aangeven welke delen van je profiel je wel en niet in de visualisatie wilt opnemen. Je kiest een thema, een kleurencombinatie en lettertypes, en zie daar: je cv is opeens een plaatje :-)

Wat je daar vervolgens mee kunt? Ernaar kijken, er met je muis overheen gaan om meer informatie te zien, en ernaar linken. Embedden in een blogpost of op een website behoort vreemd genoeg (nog?) niet tot de mogelijkheden. De illustratie bij deze blogpost is daarom een ouderwets screenshot, met 'eronder' de link naar mijn pagina op vizualize.me.

De mensen achter vizualize.me zijn ambitieus:
We believe that the traditional text resume is boring, lengthy and long overdue for a makeover. We are creating an online resume format that is beautiful, relevant and fun. We want to enable people to express their professional accomplishments in a simple yet compelling personal visualization. Our vision is to become the future of resumes.
Om daarin te slagen, zullen ze ten minste het aantal thema's moeten verhogen, want zes lay-outs is wel erg weinig als visualiseren je core business is. En als ik mijn curriculum vitae aan een potentiële werkgever zou moeten voorleggen, kies ik toch eerder voor de pdf die ik binnen LinkedIn van mijn profiel kan maken dan voor het sturen van een link naar mijn resume op visualize.me.

Dat gezegd zijnde: voor een eerste kennismaking met het visualiseren van informatie is visualize.me 'n prima speeltje. Ook uitproberen? Sinds 1 september kan iedereen die een profiel op LinkedIn heeft er terecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten