dinsdag 14 december 2010

Afscheid

Herengracht 380De klussen die ik deed, zijn klaar. Mijn 'kindjes' NIODFilm en NIODBeeld heb ik, voorzien van 'n gebruiksaanwijzing, aan een collega overgedragen. Belangrijke stukken staan op Sharepoint of de netwerkschijf. Boeken die ik nodig had, zijn al terugverhuisd naar hun plek in mijn boekenkasten thuis. M'n theemok zit in mijn tas. Mijn bureau is leeg. Straks nog 'n out of office reply instellen, en dan zet ik voor de laatste keer deze computer uit.

Ondertussen is in de map NIOD op de harde schijf in mijn hoofd een bonte verzameling herinneringen opgeslagen...

Gevraagd worden om in de gaten houden of er soms water langs de muren komt druppelen, na een lekkage in de Bazel. Een hittegolf doorstaan in een grachtenpand zonder airconditioning. Tijdens het roken luchtjes scheppen verdwaalde toeristen de weg wijzen. Aan de postbode uitleggen wat het NIOD eigenlijk is en doet. Wandelende encyclopedieën die ook gewoon hele aardige collega’s zijn. Foute grappen. Impromptu muziekquizzen. Thermoskan-delen. Collega's die de weg in het archiefkelderdoolhof wél weten. Werkoverleg in het zonnetje op 'n bankje aan de Leidsegracht. Lunchen bij Lust. Printen op het balkon van een badkamer. De neiging bedwingen om een l toe te voegen aan het "Go t/m Hel"-opschrift van 'n laatje in één van de kasten met systeemkaartjes. Het gekraak van de vloer in de vide. Weten dat er weer computeronheil is afgewend of ongedaan gemaakt als je 'Enjoy!' hoort. Kortom: niet Y-M-C-A, maar N-I-O-D.

3 opmerkingen:

  1. Gelukkig ben je nu wel een heusche bibliotheek-collega geworden dus we zullen elkaar vast blijven tegenkomen. Succes bij de UBA! Groet, Marjo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Naja, in ieder geval alvast welkom bij ons ;-) Ik heb zelf iets meer dan een jaar geleden de overstap gemaakt (vanuit de UB VU) en dat is iig erg goed bevallen.

    BeantwoordenVerwijderen